Comunitats energètiques

Crea una comunitat energètica amb qualsevol persona en un mateix edifici o en un radi de 2000 m des de la teva posició. Instal·la plaques solars fotovoltaiques sobre la teva coberta i agrupa’t amb veïns per a formar una comunitat energètica, o bé uneix-te a una comunitat ja existent. La unió fa la força: maximitza l’estalvi i redueix la inversió.

Energia verda

L’energía solar és totalment verda, contribueix a frenar el canvi climàtic i a no emet residus ni C02, a més de ser una font d’energia inesgotable. L’opció més neta i responsable per satisfer les teves necessitats energètiques.

La unió fa la força

Les comunitats compten amb una o varies unitats de generació i consumidors asociats, com si fos un node d’energia i diferents usuaris que es reparteixen aquesta energia de forma equitativa.

Independitza’t de les energètiques

Pren el control de la teva energia i allibera’t de tarifes injustes. Tens l’oportunitat d’escollir fonts renovables, contribuir al medi ambient i decidir el teu propi futur energètic.

Energia per a tothom

Amb les comunitats energètiques tothom pot beneficiar-se d’una fotovoltaica, tant fa si la teva teulada és apte o no. Es poden formar amb la comunitats de veïns, veïns en un radi de 2000 m, un conjunt d’empreses, empreses amb veïns pròxims, o utilitzar cobertes d’equipaments municipals.

Construeix una comunitat energètica

Consulta les comunitats energètiques disponibles.
Solicita unirte a la més próxima per beneficiarte dels panells solars com si estiguessin a sobre de casa teva.

O bé crea la teva pròpia comunitat energètica amb els teus veïns o grup proper.

Com funciona una comunitat solar?

1. Plaques solars

Són les encarregades de captar tota l’energia del sol per transformar-la en electricitat.

Utilitzem els panells més avançats del mercat, estem sempre a la ultima i equipem les nostres instal·lacions amb el millor del millor.

2. Microinversors

El sistema de inversors més avançat del mercat, cada panell es individual i subministra corrent alterna de sortida.

Els microinversors proporcionen a cadascun dels panells de la teva teulada major rendiment, fiabilitat i resiliència. Cada panell solar disposa d’un microinversor propi, per la qual cosa si a un panell li dona l’ombra o s’avaria (alguna cosa que és poc freqüent), els altres panells continuaran generant energia.

3. Comptador de generació

Fa la lectura de tota l’energia generada per la fotovoltaica.

Aquest envia les dades a la companyia per tal de rebre un balanç net kw a kw per a l’autoconsum individual de cada participant segons el coeficient assignat.

4. Comptador individual

Fa la lectura del consum individual de cada participant.

Aquest envia la informació a companyia per tal de fer e càlcul de autoconsum, excedents i consum de xarxa.

5. Conexió a la teva llar

L’energia entra al sistema elèctic de la teva llar amb tota la potència i estabilitat.

No notaràs cap variació de corrent a casa, el sistema es gestiona de forma automática i amb uan total seguretat, sempre prioritzant l’energia generada o provinent de les bateries.

Gestionem tota la informació per a tu

Ens encarreguem de tota la gestió de la comunitat:

  • Creació de noves comunitats
  • Altes i baixes de participants
  • Modificació de coeficients de repartiment, actualització i adaptació constant.
  • Monitoratge de dades de la comunitat: energía consumida, energía generada, estalvis.
  • Gestió de documentació, enviament de factures entre membres.
  • Gestió de subvencions i finançaments

Una informació que sempre estarà disponible per a tu.

Gaudeix de la teva energia i comença a estalviar!

Un cop dins de la comunitat disposaràs d’energia com si tinguessis una fotovoltaica pròpia, sense intermediaris.
Redueix costos d’instal·lació, possibilita tenir energia fotovoltaica en punts on seria impossible, aprofita les cobertes més favorables per a formar una xarxa d’autoconsumidors propera i maximitza l’estalvi.
Crea una xarxa amb veïns, empreses, equipaments municipals.

Gaudeix d’una energia verda i molt més barata.

Tens dubtes?

Què és una comunitat energètica?

Una persona o grup de persones que són propietaris d’una instal·lació fotovoltaica i que comparteixen o ofereixen l’energia generada als autoconsumidors de la comunitat energètica.

Com es reparteix l’energia?

Es reparteix mitjançant coeficients (B) de repartiment entre els membres participants de la comunitat energètica. Aquests coeficients són de lliure elecció entre els promotors i es poden prendre com a referència les necessitats energètiques, la inversió, o bé fer un repartiment equitatiu.

Quina diferència hi ha entre una comunitat energètica i un autoconsum individual?

La més notable és el repartiment dels costos. En un autoconsum individual, el consumidor i productor de l’energia és únic i individual, en una comunitat energètica hi ha un o diversos productors i propietaris de la planta i a la vegada hi ha múltiples consumidors. També el repartiment de l’energia i l’optimització de costos d’instal·lacions. Per exemple en un polígon industrial amb diverses naus consumint l’energia produïda per una sola nau amb una gran superfície de coberta. 

Es pot fer una comunitat energètica en una comunitat de veïns?

Sí, en aquest cas la figura del promotor i propietari de la planta serà la comunitat i els diferents consumidors seran els mateixos veïns de l’edifici que obtindran l’energia en els seus comptadors dividida segons els coeficients (B) pactats entre els propietaris i participants. 

Una gran coberta d’un equipament municipal podria generar energia per als veïns?

Sí, el promotor seria el mateix ajuntament, qui podria dividir l’energia generada entre els diferents veïns en un radi de 2 km. Aquests pagarien l’energia consumida a un preu reduït, o bé podrien pagar la instal·lació i tenir un cost 0 en l’energia consumida.

Quin cost té una comunitat energètica?

El cost de la instal·lació és el mateix que en una instal·lació individual, variarà en funció de l’extensió i potència desitjada, amb l’avantatge que aquest en ser una comunitat, el cost es reparteix entre els diferents promotors d’aquesta.

Hi ha opció de finançament o subvencions actives?

Sí, des de Biorenovables oferim diferents vies de finançament, i també existeixen diverses subvencions disponibles. Les comunitats energètiques són el futur!

Quant temps suposa la creació d’una comunitat energètica?

Actualment, les comunitats energètiques són projectes innovadors i requereixen entre 3 i 6 mesos de construcció.

Projectes

Residencial
Llerona

Potència: 4.200 Wp
Estalvi energètic: 85%
Amortització: 4,9 anys

Residencial
Masquefa

Potència: 4.680 Wp
Estalvi energètic: 80%
Amortització: 7,5 anys

Residencial
Manresa

Potència: 4.050 Wp
Estalvi energètic: 70%
Amortització: 5,3 anys